Kim Jong-un zgjidhet sekretar i Partisë së Punës

Untitled collage 2021 01 11T091535.718 1100x620

Lideri i Koresë së Veriut, Kim Jong-un, është zgjedhur Sekretar i Përgjithshëm i Partisë së Punës, në Kongresin e VIII të kësaj partie, që u mbajt për herë të parë, pas 5 vitesh.

Kim, i cili qëndron në pushtet që prej vitit 2011, kur i vdiq dhe babai Kim Jong Il, kishte marrë presidencën e partisë, një post i krijuar posaçërisht për të, në maj të 2016.

“Surpriza” e këtij Kongresi ishte se Kim Yo-jong, motra e vogël e besuar e liderit Kim Jong-un, nuk u përfshi në listën e anëtarëve zëvendësues të byrosë politike.