“Me të e bëjmë gjumin e qetë”, Biden do të nominojë William Burns në drejtim të CIA-s

cia 1100x620

Presidenti amerikan i zgjedhur, Joe Biden, vijon të kompletojë ekipin e tij. CNN raporton se ai do të nominojë William Burns, si drejtor për Agjencinë Qendrore të Inteligjencës.

“Populli amerikan do ta bëjë gjumin e qetë me të si drejtorin e ardhshëm të CIA-s”, thotë Biden në një deklaratë.

Burns është një diplomat veteran i respektuar, i cili ka shërbyer në pozicione të ndryshme përreth botës në administratat Reagan dhe Obama.

Nëse konfirmohet, 64-vjeçari, do të bëhet lideri i parë i CIA-s në histori, eksperienca e të cilit vjen kryesisht nga Departamenti i Shtetit. Me këtë zgjedhje, Biden tenton që të rikthejë besimin tek Agjencia Qendrore e Inteligjencës pasi pretendon se ky institucion është dëmtuar gjatë periudhës Trump.