Dosja 339, dënohen vëllai dhe motra e ish-deputetit të PS, Arben Ndoka

q 1100x620

Gjykata e Posaçme shpall vendimin përfundimtar për një tjetër fraksion të dosjes 339, lidhur me tjetërsimin e pronave në Lezhë.

Mes të dënuarve janë dhe Xhevi dhe Mimoza Ndoka, vëllai dhe motra e ish-deputetit të PS, Arben Ndoka.

Konkretisht  janë dënuar:

 Xhevi Ndoka – 6.8 vite burg

Mimoza Ndoka – 1.4 vjet burg (konvertuar në 4 vjet Sherbim Prove)

Emanuel Gjura – 4.8 vite burg

Zef Lazri – 8 muaj

Blendi Ndoka – 3.6 vite

Luigj Paloka – 4.8 vite me kusht

Paulin Simoni – 3.4 vite

Vlash Gaxulli – 2 vite burg (konvertuar në 4 vjet sherbim prove)

Genc Zeneli – 2 vite (4 vjet sherbim prove)

Kol Lleshi – 2 vite (4 vjet sherbim prove)

Marjeta Perskura – 1.4 vjet  (konvertuar në Shërbim Prove)

Në të njejtin vendim GJKKO kaloi në llogari të shtetit mijëra m2 sipërfaqe truall.

Të pandehurit akuzoheshin per veprat penale “falsifikimi i dokumenteve”, në bashkëpunim në formën e grupit të strukturuar kriminal dhe “grupi i strukturuar kriminal”.