Meksika autorizon përdorimin e vaksinës ruse Sputnik V

meksike 1 1100x620

Komisioni Federal për mbrojtjen nga rreziqet shëndetësore (Cofepris) i Meksikës miratoi një ditë më parë përdorimin emergjent të vaksinës ruse Sputnik V. Kjo u raportua nga mediat vendase, duke specifikuar se është ilaçi i tretë imunizues i autorizuar nga autoritetet meksikane.

Nënsekretari i Shëndetësisë, Hugo López-Gatell, deklaroi në lidhje me këtë se “Cofepris sapo ka dhënë autorizimin për përdorim urgjent të Sputnik V të laboratorit rus Gamaleya, kështu që ekziston mundësia e importimit dhe përdorimit të kësaj vaksine”.

Menaxheri shtoi se autorizimi iu dha kompanisë Birmex e cila ka një marrëveshje ligjore për të përfaqësuar qeverinë ruse. “Qeveria federale synon të blejë midis 7 dhe 12 milionë doza, nga të cilat 400 000 do të mbërrijnë në Meksikë këtë muaj dhe do të përdoren për të vaksinuar popullatën e moshuar”, vazhdoi ai .

Nga ana e tij, ministri i Jashtëm, Marcelo Ebrard, tregoi se qeveria pret të marrë 21 394 650 doza të vaksinave Pfizer, AstraZeneca, CanSino dhe Sputnik V, deri në mars.