Gjysma e viktimave nga koronavirusi në të gjithë botën, të përqendruara vetëm në 5 vende

201113 el paso morgue covid jm 2147 93293c1887ad1219c9a3b10efa9d715a 1100x620

Pothuajse gjysma e vdekjeve të shkaktuara nga koronavirusi në nivel botëror, përkatësisht mbi 1.1 milionë viktima, janë përqendruar në vetëm pesë vende. Kjo është ajo që raportohet nga të dhënat e Universitetit Johns Hopkins.

Sot, Shtetet e Bashkuara kanë tejkaluar pragun e 450 mijë vdekjeve, me një rritje prej mbi 50 mijë viktima në vetëm dy javë.

Dhe me këtë numër, numri i përgjithshëm i viktimave në pesë vendet e para për numrin më të lartë të vdekjeve rritet në 1 103 734, pothuajse gjysma e numrit të përgjithshëm të vdekjeve të regjistruara në botë që nga fillimi i pandemisë, që është 2 268 691.

Përveç SHBA-së, e cila ka 450 681 vdekje, katër vendet e tjera janë Brazili (227 563), Meksika (161 240), India (154 703) dhe Mbretëria e Bashkuar (109 547).