Zyla dhe Qiraxhi debatojnë mbi shpopullimin në “Absolut 4”

Është shoqëruar me debate në Absolut 4, diskutimi mbi shpopullimin e të rinjve jashtë vendit, mes përfaqësuesit të Qëndresës Qytetare Migen Qiraxhi dhe analistit Julian Zyla.

Duke komentuar deklaratat e kryeministrit dhe presidentit në lidhje me këtë temë, Qiraxhi theksoi se sot janë 2300 infermiere e fizioterapistë që po arsimohen këtu me qëllimin për t’u larguar jashtë. Sipas tij kjo po i shkakton ekonomisë së vendit 120 mln euro dëm.

“Kryeministri ishte pak folklorik, nëse shohim sot 2300 infermierë dhe fizioterapistë dhe këta po arsimohen për t’u larguar jashtë vendit dhe sipas statistikave dhe 120 mln euro dëm që i shkakton ekonomisë. Largimi i kësaj mase. Të përjetosh këtë është si të marrësh pjesë në funeralin tënd”.

Por ky qëndrim i tij hasi në një  reagim të Zylës, i cilësoi i konsideroi si politike deklaratat e tij dhe jo si të një aktivisti.

“Do merrni pjesë në zgjedhje? Më bëri përshtypje komenti yt ndaj kryeministrit më duket subjektiv dhe politik, më pëlqeu dhe ju bëra pyetjen Qëndrimi yt politik, ndaj merre is kompliment por do doja si një aktivist të ftoja të bëje që ashtu si zv.ministri na ndihmoi me informacion shtesë me raportin e BB që jemi të fundit në rajon dhe doli që kemi rritje, sepse personat si ty janë aset të tregohesh edhe më strategjik dhe të kuptosh që qëndrime politike që nëse bën një koment në kanalet  e kujt X apo Y politikani. Duhet bërë kujdes për deklaratat dhe qëndrimet publike”.