Stuhi bore pas një dekade në Holandë, mbyllen shkollat dhe qendrat e vaksinimit

Holanda është goditur nga stuhia e saj e parë e madhe e dëborës në një dekadë, duke detyruar qendrat e vaksinimit, shkollat dhe vendet e testimit të Covid të mbyllen.

Stuhia Darcy ka përfshirë të gjithë Evropën Veriore, duke mbuluar Mbretërinë e Bashkuar, Holandën dhe Gjermaninë në dëborë, duke sjellë temperatura të akullta dhe përçarje të mëdha.

Holanda lëshoi një emergjencë të kodit të kuq pas stuhisë të së dielës, e cila pa erëra me 55 milje në orë dhe temperaturat të ulen në -6 celsius.

Shkollat duhej të rihapeshin pas një mbylljeje 7-javore për shkak të Covid, por autoritetet urdhëruan që të qëndronin të mbyllura për shkak të motit ekstrem.

Agjencia Holandeze e Infrastrukturës raportoi 450 aksidente që nga fundjava, ndërsa ngrirja e madhe ka rritur shpresat që kanalet e famshme të Holandës do të ngrihen, duke lejuar njerëzit të shkojnë në patinazh.