Kikia: Parlamenti pastrohet më lehtë nga vrasësit, sesa nga të korruptuarit

Duke folur për ligjin e dekriminalizimit, Mentor Kikia theksoi se ai nxori jashtë institucioneve, njerëz që kanë qenë të dënuar me vendim të formës së prerë brenda apo jashtë Shqipërisë. Sipas tij deklarata e ambasadore amerikane nuk i referohet Tom Doshit si njeri i inkriminuar, por si i korruptuar dhe në politikë ka shumë të tillë, Kikia thekson se parlamenti pastrohet më lehtë nga vrasësit, sesa nga të korruptuarit, pasi këta të fundit u duhen politikanëve për të siguruar vota.

“Ligji i dekriminalizimit nxori jashtë njerëz që kanë qenë të dënuar me vendim të formës së prerë brenda apo jashtë Shqipërisë. Ka edhe njerëz që janë përfshirë në korrupsion këmbë e kokë dhe nëse i referohemi qëndrimeve të ambasadores amerikane, nuk i referohet Doshit si person i inkriminuar, por ka shumë njerëz që nuk kanë bërë krime e vrasje, por janë të korruptuar këmbë e kokë dhe të përfshirë në infrastrukturën e politikës së korruptuar dhe sot politika shqiptare është e imunizuar nga kjo dukuri. Dhe apelet e ambasadores amerikane flasin për pastërti listash por është kategoria e sipërmarrësve dhe ndërtuesve të mëdhenj, që nuk kanë folur e lexuar njëherë.

Nga vrasësit parlamenti pastrohet kollaj nga korruptuarit është e vështirë se ata janë më afër qeverisë e politikës dhe ky është rreziku që ambasadorja flet sot e kësaj dite. Është pjesë e ndërgjegjes së kryetarëve të partisë, por ata nuk dëgjojnë se këta njerëzit e pasur u duhen për të fituar vota”.