5 ushqime që japin më shumë energji sesa një filxhan kafeje

Ushqimet që japin energji mund të jenë një ndihmë e vlefshme për ata që shpesh vuajnë nga lodhja, përgjumja, plogështia dhe nuk duan ta teprojnë me kafenë.

Në disa ditë mund të ndodhë që të ndiheni të plogësht, të lodhur dhe pa energji. Shkaqet mund të jenë të shumta, përfshirë edhe stilet e jetesës.

Ekzagjerimi në tryezë, për shembull, me ëmbëlsira, meze të lehtë, pica, produkte të pjekura, ushqime industriale ose pjata të rënda favorizojnë ndjenjën e lodhjes si fizikisht ashtu edhe mendërisht.

Një konsum i ekzagjeruar i ushqimeve të pasura me sheqerna, favorizon luhatjet e sheqerit në gjak dhe pasojat e rënies së energjisë.