Anthony Fauci: Deri në fund të verës do të jenë vaksinuar shumica e amerikanëve

Tha se ishte vetëm një nëpunës shteti Fauci e ka rrogën më të lartë edhe se presidenti amerikan 1100x620

Eksperti i lartë i sëmundjeve infektive amerikane tha të enjten se sezoni i hapur për vaksinimin Covid-19 mund të fillojë në prill dhe se vendi mund të vaksinojë shumicën e amerikanëve deri në mes ose deri në fund të verës.

Drejtori i Institutit Kombëtar të SHBA-së për Alergji dhe Sëmundje Infektive, dr. Anthony Fauci tha se nga fundi i prillit, farmacitë, qendrat e vaksinave të komunitetit dhe njësitë e lëvizshme do të ndihmojnë për të rritur ritmin e vaksinimeve.

“Shpresojmë, ndërsa hyjmë në mes dhe në fund të verës, ne do të mund ta kishim përmbushur qëllimin e asaj për të cilën po flasim, domethënë shumica dërrmuese e njerëzve në këtë vend që janë vaksinuar”, tha ai.

Lehtësimi i masave të Covid-19 duhet të bëhet gradualisht dhe mbajtja e maskës do të jetë e nevojshme që të mbahet për disa muaj të tjerë, tha eksperti i lartë i sëmundjeve infektive të SHBA-së, në Good Morning America.

“Do të ketë ende nevojë për të mbajtur maska. Ju doni të shmangni grumbullimet, por gradualisht mund të arrini në situatën kur mund të hapni restorante me vende të kufizuara. Por duhet të bëhet me maturi dhe gradualisht”.

 • LAJMI I FUNDIT | Absolut 4, zgjedhjet dhe Bindja e Astrit Patozit
 • LAJMI I FUNDIT | I ftuar në Absolut 4: Astrit Patozi, koordinator i Bindjes Demokratike
 • LAJMI I FUNDIT | I ftuar në Absolut 4: Lutfi Dervishi, gazetar
 • LAJMI I FUNDIT | Të ftuar: Afrim Krasniqi, analist; Erion Tase, Akademia e Studimeve Politike
 • LAJMI I FUNDIT | Patozi: Partitë e reja janë të frikësuara nga tjetërsimi i votës
 • LAJMI I FUNDIT | Astrit Patozi: Çakejtë e politikës vjedhin njëri-tjetrin
 • LAJMI I FUNDIT | Patozi: Shpresoj që të jenë zgjedhjet e fundit që bëhen me komisionerë politikë
 • LAJMI I FUNDIT | Dervishi: Më 25 prill nuk do të ndodhë asgjë, por çfarë do të dalë më pas?
 • LAJMI I FUNDIT | Patozi: Shpëtimin nuk e kërkojmë te partitë politike, por te institucionet
 • LAJMI I FUNDIT | Patozi: Ne duam që kryeministrin e Shqipërisë ta fusim në “kafaz”
 • LAJMI I FUNDIT | Patozi: S’jemi as naivë dhe as patetikë, ne s’kemi dalë për të përmbysur "malet"