Betohet në Presidencë kryeministri Mario Draghi, nis funksionimin qeveria e re

draghi 1 1 1100x620

Kryeministri italian Mario Draghi dhe 23 ministrat që ai ka zgjedhur janë betuar sot para presidentit, Sergio Mattarella.

Pas kësaj një tjetër ceremoni është parashikuar në Palazzo Chigi për kalimin e detyrës nga ish-kryeministrit Giuseppe Conte te Draghi.

Me përfundimin e këtyre ceremonive hyn në funksion qeveria e re e Mario Draghit dhe së shpejti do të ketë një mbledhje të parë të saj.