Pjesëmarrje e ulët në votime në Mitrovicën e Veriut

Në Mitrovicë ka pasur një pjesëmarrje të ulët të votuesve. Pritej që të rritej pjesëmarrja në orët e drekës, por kjo gjë nuk ka ndodhur.

Sipas gazetarit të A2, Jul Kasapi, në orët e para të mëngjesit ka pasur grumbullim masiv të qytetarëve, kryesisht të pakicës serbe.

Ka pasur edhe qytetarë që janë ankuar për kartat e tyre të identitetit, të cilat ishin të skaduara dhe nuk janë lejuar që të votojnë.