Vaksinimi anticovid, Elbasan, mjekët dhe infermierët marrin dozat e para

Sink Manastirliu vaksinimi ne Elbasan frame 784 1100x620

Pas Shkodrës, Vlorës dhe Fierit, ka nisur vaksinimi i punonjësve të shëndetësisë, kundër Covid-19 edhe në spitalin rajonal të Elbasanit.

Në nisjen e këtij procesi ka qenë ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu, e cila premtoi vaksinimin edhe të personelit mjekësor të spitaleve bashkiake, që janë në territorin e qarkut të Elbasanit.

“Sot kemi nisur me mjekët dhe infermierët që konsiderohen pjesë e shërbimeve më të ekspozuara, siç janë urgjencat, reanimacionet dhe më pas do të shtrihemi në të gjithë personelin e spitalit të Elbasanit dhe gjithashtu në stafet mjekësore të spitaleve të tjera bashkiake të këtij qarku. Do të shtrihemi më tej tek grupmoshat mbi 80 vjeç me ardhjen e dozave të vaksinave”, u shpreh Manastirliu.