Zgjedhjet në Kosovë, ambasadori amerikan kërkon formimin e qeverisë

MB KOSNET frame 261 1100x620

Ambasadori i SHBA-së në Kosovë, Philip Cosnett, iu bëri thirrje palëve politike të tregohen të përgjegjshme dhe të krijojnë sa më parë qeverinë në vend.

“Populli ua ka bërë të qartë në zgjedhje se kërkohet vendosmëri dhe nuk i duhet një palë zgjedhje të reja. Tani radhën e kanë politikanët për të çuar në fund vullnetin e tij”, tha Kosnet.

Një mendim e dha edhe për presidentin e ri të vendit. Sipas ambasadorit amerikan, duhet të pritet për këtë hap pasi pa krijimin e qeverisë, çdo përpjekje do të ishte e kotë.