Shefi i Moderna: Numri aktual i vaksinave “larg treguesve” të prodhimit në të ardhmen

ceo moderna 1100x620

Numrat aktualë të prodhimit të vaksinave të Moderna “janë larg treguesve” të prodhimit në të ardhmen, tha shefi i Moderna Stéphane Bancel gjatë një samiti virtual të BE të enjten.

“Numrat që ne po prodhojmë sot nuk janë tregues të asaj që mund të prodhojmë në të ardhmen. Ne presim që investimi shtesë i kapacitetit, të cilin ne e njoftuam dje për të çuar deri në 1.4 miliardë doza në 2022 do të jetë i dobishëm”, tha ai.

Bancel vuri në dukje se disa nga vonesat në shpërndarjen e vaksinave Moderna janë për shkak se kompania nuk ka një rezervë të vaksinave, pasi marrin çdo dozë të dërguar në vendin e destinacionit sa më shpejt të jetë e mundur.

“Furnizimi evropian është një nga angazhimet më të mëdha të Moderna deri më sot. Me këtë në mendje ne jemi duke rafinuar vazhdimisht proceset tona në prodhim, duke gjetur efikasitete të reja dhe ne vazhdojmë të përmirësojmë shpejtësinë tonë. Unë jam i përkushtuar, ashtu si ekipi im, për të ofruar këtë duke rritur zotimin e dorëzimit”, tha Bancel.

Bancel shtoi se vetëm dje, Moderna dërgoi fazat e para të një produkti provë, që synonte të luftonte variantin e koronavirusit të parë të identifikuar në Afrikën e Jugut, në Institutet Kombëtare të Shëndetit të SHBA.