Persona të armatosur rrëmbejnë 300 vajza në një shkollë në Nigeri

Untitled collage 2021 02 26T103954.861 1100x620

Më shumë se 300 vajza janë rrëmbyer nga persona të armatosur në një shkollë në Jangebe në shtetin e Zamfaras, që ndodhet në verilindje të Nigerisë.

Sipas policisë së shtetit afrikan, një grup ende i paidentifikuar sulmoi shkollën e mesme dhe detyroi vajzat, nën kërcënimin e armëve, të largohen me ta.

Ngjarje të tilla janë të përsëritura në Nigeri, ku vetëm një javë më parë 42 nxënës të tjerë u rrëmbyen nga një shkollë në Nigeri. Po ashtu 300 minorenë u rrëmbyen në dhjetor, të cilët u liruan më vonë, pas negociatave me qeverinë.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia