Biden shënon fitoren e parë legjislative, miratohet plani 1.9 trilionë dollarë për lehtësimin e COVID-19

Presidenti Joe Biden shënoi fitoren e tij të parë legjislative, ndërsa Dhoma e Përfaqësuesve miratoi paketën e tij të ndihmës 1.9 trilionë dollarë për koronavirusin të shtunën herët, megjithëse Demokratët u përballën me sfida ndaj shpresave të tyre për të përdorur projektligjin për të rritur pagën minimale.

Është miratuar në Dhomën e Përfaqësuesve plani i ndihmës së presidentit Joe Biden me vlerë 1.9 trilionë dollarë për të ndihmuar amerikanët gjatë pandemisë Covid.

Votimi ishte përgjatë vijave partizane. Dy demokratë u bashkuan me republikanët, të cilët e shohin atë si shumë të shtrenjtë, për ta kundërshtuar atë.

Projektligji tani duhet të shkojë në Senatin e ndarë në mënyrë të barabartë, ku Demokratët qëndrojnë vetëm me votën vendimtare të nënkryetarit.

Senati tashmë ka bllokuar një element kryesor, që është dyfishimi i pagës minimale të SHBA.

Projektligji ka për qëllim rritjen e vaksinimeve dhe testimeve të koronavirusit dhe stabilizimin e ekonomisë.

Paratë cash do të shtriheshin si ndihmë financiare emergjente për familjet, bizneset e vogla dhe qeveritë e shtetit.

Presidenti Biden ka përkrahur të ashtuquajturin Plani Amerikan i Shpëtimit si një mënyrë për të ndihmuar amerikanët që luftojnë Covid-19.

Por republikanët thonë se plani është i panevojshëm dhe i mbushur me përparësi demokratike që nuk lidhen me pandeminë.