Magjia e ujëvarës së “zjarrtë”

Publikuar më: 27/2/2021, ora 11:45

Magjia e ujëvarës së “zjarrtë”

Publikuar më: 27/2/2021, ora 11:45

Duket sikur llava po bie nga faqja e një mali, por në fakt është një iluzion optik, gjithsesi magjepsës. Fenomeni i rrallë, që quhet “rënia e zjarrit”, ndodh në Parkun Kombëtar “Yosemite” në Kaliforni, SHBA.

Ky fenomen ndodh në ujëvarë e quajtur “Bishti i kalit”, zakonisht në mes ose fund të shkurtit. Ujëvara është e vogël dhe zakonisht uji rrjedh vetëm në dimër. Por përgjatë disa ditëve në mes ose fund të shkurtrit perëndimi i diellit reflekton në ujëvarë dhe bën që uji të duket sikur është shndërruar në llavën e një vullkani.

Pamja spektakolare zakonisht tërheq mijëra vizitorë, por për shkak të pandemisë këtë vit autoritetet e Parkut Kombëtar kufizuan numrin e të pranishmëve.