Bomba 1-tonëshe e Luftës së Dytë Botërore shkakton dëme në qytetin britanik

Publikuar më: 28/2/2021, ora 22:21

Bomba 1-tonëshe e Luftës së Dytë Botërore shkakton dëme në qytetin britanik

Publikuar më: 28/2/2021, ora 22:21

Një bombë e Luftës së Dytë Botërore është asgjësuar me shpërthim të kontrolluar në qytetin britanik të Exeter duke shkaktuar dëme të mëdha në shumë banesa të zonës.

Bomba 1-tonëshe u gjet rastësisht nga një rezident, ndërsa punonte për zgjerimin e kopshtit të tij dhe duke qenë se mjeti shpërthyes ishte shumë i vjetër, xhenierët vendosën të kryenin një shpërthim të kontrolluar për të shmangur ndonjë fatalitet.

Qindra banorë u evakuuan, dhe tashmë pas shpërthimit, atyre iu është kërkuar që të mos kthehen në shtëpitë e tyre, të paktën deri në mbrëmje, nga frika e ndonjë elementi të rrezikshëm në ajër.

Videoja e shpërthimit është bërë me dron, dhe duhet thënë që është vërtet i frikshëm.