“Vaksina e AstraZeneca mbron edhe të moshuarit, Gjermania të rekomandojë përdorimin”

Publikuar më: 28/2/2021, ora 15:04
KR ASTRAZENECA frame 1474 1024x576

“Vaksina e AstraZeneca mbron edhe të moshuarit, Gjermania të rekomandojë përdorimin”

Publikuar më: 28/2/2021, ora 15:04

Shefi i Shoqerisë Gjermane të Imunologjisë i bën thirrje autoriteteve të ndryshojnë mendje lidhur me vaksinën e AstraZenacas duke lejuar aplikimin e saj, edhe tek personat mbi 65 vjec.

Në një intervistë për BBC mjeku Carsten Watzl, kërkon që rregullatorët ta përmbysin vendimin për të mos e rekomanduar vaksinën per të moshuarit. Sipas tij kancelarja Angela Merkel duhet të marri vaksinën livë në televizion për të provuar sigurinë e saj.

Imunologu përmend studime të zhvilluara në Skoci, sipas të cilave vaksina e AstraZeneca ishte e efektshme tek të moshuarit.

Gjermania është një prej disa shteteve të BE që janë shprehur skeptikë lidhur më efikasitetin e vaksinës tek mosha e tretë. Gjithashtu presidenti francez Emanuel Macron tha në janar se vaksina e AstraZenecas ishte gati e paefektshme tek të moshuarit, një pretendim ky i hedhur poshtë nga Britania e Madhe dhe vetë kompania.