Borrell: Shqipëria është një partner kyç dhe aleat, nuk mund ta themi këtë për të gjitha vendet e rajonit

1 MARS EDI RAMA frame 7193 1100x620

Përfaqësuesi i Lartë i Bashkimit Europian për Çështjet e Jashtme dhe Politikat e Sigurisë, Josep Borrell, vlerësoi Shqipërinë për punën e bërë deri tani në kuadër të integrimit europian.

“Shqipëria është një partner kyç dhe aleat në rajon. Ka treguar përkushtim në procesin e integrimin dhe këtë nuk mund ta themi këtë për të gjitha vendet e rajonit”, tha zyrtari i BE, pas mbylljes së Këshillit të Stabilizim-Asociimit mes Shqipërisë dhe Bashkimit Europian.

Ai shtoi: “Mezi po presim për zhvillimin e konferencës ndërqeveritare, sa më shpejt të jetë e mundur”. Por theksoi gjithashtu “nevojën që listat e kandidatëve të përbëhen nga njerëz me identitet”.

“Integrimi europian duhet të jetë një objektiv kombëtar. Polarizimi i tepërt nuk është shenjë e pjekurisë politike”, u shpreh Borrell.