Angelina Jolie shet për 7 milionë paund pikturën e Churchill

piktura e churchill 1100x620

“Kulla e xhamisë Koutoubia”, një pamje panoramike e Marrakesh e pikturuar nga ish-kryeministri britanik, Winston Churchill, u shit për 7 milionë paund në Londër nga shtëpia e ankandeve Christie’s.

Churchill u frymëzua nga qyteti në Marok dhe e bëri pikturën gjatë një turneu në qytet, gjatë Luftës së Dytë Botërore, më 1943.

Vepra, e cila ishte në pronësi të aktores Angelina Jolie, u vlerësua në mes 1.5 dhe 2.5 milionë paund, por ofertat u rritën deri në 7 milionë paund.

Duke llogaritur tarifat e komisioneve, shifra përfundimtare është 8.2 milionë paund.

U shitën gjithashtu edhe dy piktura të tjera të Churchill. Të trija veprat u shitën për 9.43 milionë paund.