Trump dhe bashkëshortja e tij u vaksinuan në janar, kur ishin ende në Shtëpinë e Bardhë

trump melani 1 1100x620

Ish-presidenti Donald Trump dhe bashkëshortja e tij Melania Trump u vaksinuan në heshtje kundër koronavirusit në janar, kur ishin ende në Shtëpinë e Bardhë.

Kjo u zbulua nga korrespondentja e New York Times, Maggie Haberman, e cila fitoi çmimin Pulitzer për punën e saj në vitet në të cilat ndoqi presidencën e Trump.

Zbulimi i Haberman mund të krijojë polemika të reja rreth ish-çiftit presidencial, për zgjedhjen e tyre për të mbajtur lajmin e fshehtë dhe jo për t’u vaksinuar publikisht, në TV drejtpërdrejt, siç bëhet nga shumë politikanë të tjerë.

Lajmi erdhi një ditë pasi Trump u paraqit në konferencën politike CPAC në Orlando, ku për herë të parë ai inkurajoi njerëzit të vaksinoheshin.

“Të gjithë duhet të shkojnë të vaksinohen”, tha  Trump gjatë fjalës. Kur The Times pyeti një këshilltar të ish-presidentit nëse e kishte marrë atë, përgjigjja ishte që ai e kishte bërë atë privatisht, një muaj më parë.

Qasja e fshehtë nga Trump erdhi ndërsa një numër mbështetësish të tij kanë shprehur rezistencë ndaj vaksinës dhe ndërsa zyrtarë të tjerë janë përpjekur të japin një shembull duke marrë vaksinat në publik, si ish-nënpresidenti Mike Pence, apo kreu aktual i Shtëpisë së Bardhë Joe Biden dhe bashkëshortja e tij Jill Biden, së bashku me  zëvendëspresidenten Kamala Harris dhe Douglas Emhoff.