WhatsApp sfidon Zoom-in, videothirrje edhe nga kompjuteri

whatsapp 600x338
epa08967944 A photo illustration shows the logo of social media messaging application Whatsapp on a computer and a mobile telephone screen, in Paris, France, 27 January 2021. The popular application (app) Whatsapp has faced backlash after announcing on 04 January a change to its privacy policy under which users widely interpreted that personal information would be shared with the app's parent company, Facebook. Although the policy change allegedly was only to affect interactions with business accounts, it prompted millions of users to migrate to rival messaging applications such as Signal and Telegram. EPA/IAN LANGSDON

WhatsApp sfidon Zoom dhe Skype, duke bërë të disponueshme thirrjet dhe videothirrjet edhe në versionin për kompjuter, në një periudhë kur puna në shtëpi ka “lulëzuar” gjatë pandemisë.

Për momentin, videothirrjet mund të bëhen vetëm për bashkëbisedim mes dy personash.

Më anë të një postimi në rrjetet sociale, WhatsApp sqaroi: “Kohët e fundit kemi vënë re shtim të madh të numrit të thirrjeve dhe shpesh, këto thirrje kanë qenë shumë të gjata. Vetëm në 31 dhjetor janë regjistruar 1,4 miliardë telefonata zanore dhe me video. Duam që bisedat në Whatsapp t’i ngjajnë bashkëbisedimeve kokë më kokë, pavarësisht se çfarë pajisje përdorni apo ku ndodheni”.

“Në të ardhmen, do të mundësojmë edhe bashkëbisedime mes shumë personave në versionin desktop”, shtoi WhatsApp.