Zvicra në referendum kundër mbajtjes së burkas

zvicer 2 1100x620

Votuesit zviceranë do të vendosin sot për ndalimin e burkas. Referendumi “Po për ndalimin e fshehjes së fytyrës”, ose iniciativa anti-burka, siç u quajt, synon të ndalojë fshehjen e fytyrës në hapësirat publike dhe u promovua nga përfaqësues të shumtë të Bashkimit Demokratik të Qendrës (UDC / e djathta konservatore).

Sipas sondazheve të fundit, rezultati i votimit duket të jetë në ekuilibër. Po-ja duket se mbizotëron deri më tani me 49%, 47% e të anketuarve janë kundër dhe 4% janë ende të pavendosur.

 Kutitë e votimit janë mbyllur në 12:00 dhe rezultatet paraprake priten të dalin pasdite. Meqenëse ky është një ndryshim kushtetues për t’u miratuar, nisma popullore do të duhet të marrë një shumicë të dyfishtë të njerëzve dhe kantoneve.

Dy çështje të tjera aktualisht janë duke u votuar në nivelin federal, një dekret federal për Marrëveshjen e Partneritetit Ekonomik Gjithëpërfshirës me Indonezinë dhe një Ligj Federal për Shërbimet e Identifikimit Elektronik.