Italia kalon 100 mijë viktimat nga pandemia

Itali 1100x620

Italia shënon një bilanc tronditës në historinë e saj të pandemisë. Vendi tejkaloi sot pragun e zi të 100 mijë viktimave, një vit pas fillimit të përhapjes globale të virusit SARS-coV-2. Italia është vendi i parë në Europë që kalon këtë shifër. 

Autoritetet italiane njoftuan për 318 viktima në 24 orët e fundit, ndërkohë që dje ishin 207. Në ulje numri i të infektuarve, 13902, rezultat i një numri pothuajse të përgjysmuar testimesh gjatë ditës së dielë.

Trendi në rritje pohohet edhe nga niveli i pozitivitetit, që mbetet i lartë, me 7.6%, ashtu si dhe rritjet e shtrimeve në terapi intensive dhe në spital.

Ndërkohë, ekziston mundësia që vendi të mbyllet totalisht për tri javë, për të favorizuar fushatën e vaksinimit masiv të popullsisë, por deri më tani ekzekutivi i Mario Draghi nuk është shprehur zyrtarisht.