Papa: Udhëtimi në Irak më riktheu në jetë

papa 4 1100x620

“Pas një periudhe në “burg” për shkak të masave kundër koronavirusit, me këtë udhëtim në Irak u riktheva në jetë, falë marrëdhënies me njerëzit”. Kështu e përshkruan Papa Françesku udhëtimin e tij 3-ditor në Irak.

“Ndihem ndryshe kur jam larg njerëzve. Unë do të doja të rifilloja dëgjesat e përgjithshme sa më shpejt të jetë e mundur, ne shpresojmë që kushtet të jenë të përshtatshme. Por në këtë unë ndjek normat e autoritetit, ata janë përgjegjës dhe ata kanë hirin e Zotit për të na ndihmuar .Ekziston një propozim për audienca të vogla të përgjithshme, por nuk kam vendosur, kjo varet nga evolucioni i situatës pandemike. Më vonë. Pas këtyre muajve në “burg”, të prek Kishën, të prek njerëzit e shenjtë të Zotit, është për mua që të rijetoj”- shpreh Kreu i Vatikanit.

Në konferencën për shtyp, gjatë udhëtimit nga Bagdadi për në Romë, një gazetar e pyeti nëse ai e kishte paraqitur problemin e infeksioneve Covid-19 për shkak të grumbullimeve të krijuara me vizitën e tij.

“Unë u luta shumë dhe në fund e mora vendimin lirshëm, por erdhi nga thellësia e shpirtit dhe mendova; Ajo që më bën të vendos është të kujdesem për njerëzit, dhe kështu e mora vendimin pas lutjeve, me vetëdijen për rreziqet “- u përgjigj Papa.

Më 8 Mars, Ditën Ndërkombëtare të Gruas, Papa bëri apel për dinjitetin e  tyre: “Ne duhet të luftojmë për dinjitetin e grave, ato janë ato që e çojnë historinë përpara”.