PD, thirrje KQZ-së: Zbato ligjin, mos lejoni kandidimin e Tom Doshit

Yur Kim kundër kandidimit të Tom Doshit  Meritoni më shumë se kaq 1100x620

Partia Demokratike i ka kërkuar Komisionit Qendror të Zgjedhjeve që të mos regjistrojë Tom Doshin në zgjedhjet e 25 prillit.

“Tom Doshi është subjekt i ligjit të dekriminalizimit dhe ai nuk mund të marrë pjesë në zgjedhje. Në kuptimin e ligjit të dekriminalizimit, neni 2, Tom Doshi ndalohet të kandidojë, pasi ai është i dëbuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Urdhri i Sekretarit Amerikan të Shtetit ia ndalon atij hyrjen në SHBA, duke përbërë shkak ligjor për ndalimin e kandidimit të Tom Doshit në zgjedhjet e 25 Prillit 2021”.

Më tej, PD i bën thirrje KQZ të zbatojë ligjin dhe të marrë këtë vendim, në interesin më të mirë të vendit dhe qytetarëve shqiptarë.