Amsterdami përdor lulet për t’i bërë rrugët më të sigurta

Kryeqyteti holandez, Amsterdam, dallohet për rrugët e mbushura me biçikleta, që ndonjëherë bëhen shkak edhe i incidenteve të padëshiruara. Për këtë arsye, autoritet po përpiqen të gjejnë forma për ta bërë qytetin edhe më të sigurt. Një gjetje për këtë shqetësim është mbjellja e luleve, që krahas hijeshisë që u japin rrugëve po i bëjnë ato edhe të parrezikshme.

“Në qytetin tonë po vendosen vazo prej druri të mbushura me lule përgjatë hekurudhave, urave a rrugëve të ngushta, duke ndaluar parkimin e biçikletave. Hapësira për këmbësorët është e rëndësishme, tani më shumë se kurrë. Për shkak të numrit të madh të biçikletave, që lihen në kangjellat e urave apo në trotuare, ka më pak hapësirë. Kjo krijon situata të pasigurta”, tha për CNN një zëdhënës i qytetit.

Duke vendosur shporta lulesh në kangjellat e urave, e kudo nëpër rrugë, qyteti i Amsterdamit po krijon tashmë hapësira plot aromë dhe ngjyrë.

  • LAJMI I FUNDIT | Ministria e Shëndetësisë: 1 viktimë në 24 orët e fundit, 39 raste
  • LAJMI I FUNDIT | MSH: 71 pacientë në spitale, 7 në terapi intensive, asnjë në intubim
  • LAJMI I FUNDIT | Ministria e Shëndetësisë: 1 viktimë në 24 orët e fundit, 39 raste