Palmer: Duam standardet më të larta në zgjedhjet e prillit në Shqipëri

PALMER KOSOVA frame 430 1100x620

Në ditën e shënimit të 30 vjetorit të rivendosjes së marrëdhënieve diplomatike, gjatë një interviste për Zërin e Amerikës, zëvendës ndihmës Sekretari amerikan i Shtetit, Matthew Palmer deklaroi se SHBA presin që zgjedhjet e 25 prillit në Shqipëri të mbahen sipas standardeve më të larta ndërkombëtare.

Palmer përshëndeti sërish miratimin e Kodit të ri Zgjedhor dhe kërkoi që ai të zbatohet me përpikmëri në zgjedhjet e ardhshme.

“Ne u ndjemë shumë të kënaqur që pamë parlamentin shqiptar të miratonte legjislacionin, në përputhje me rekomandimet e ODIHR për reformën zgjedhore. Ne duam të shohim që legjislacioni i ri të vihet në zbatim dhe që zgjedhjet e prillit të kryhen në bazë të standardeve më të larta ndërkombëtare. Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për të mbështetur demokracinë, qeverisjen e mirë, shtetin e së drejtës, në të gjithë botën.

Kjo është sidomos e vërtetë kur flasim për një partner amerikan dhe një aleat amerikan. Pra, ne kemi një interes këtu, kemi një interes tek rezultati. Ne duam ta shohim demokracinë shqiptare të lulëzojë, të rritet dhe të zhvillohet, po ashtu si dëshiron edhe publiku shqiptar”, u shpreh Palmer.