Beteja për Fierin në “Absolut 4”, Alibeaj: Lista e kandidatëve me profil lokal

Në emisionin e së enjtes të “Absolut 4” është diskutuar gara zgjedhore në qarkun e Fierit, ku të ftuar ishin Enkeljed Alibeaj nga PD dhe Petro Koçi nga PS.

Drejtuesi politik i fushatës së PD për Fierin, Alibeaj nuk tha një numër sesa mandate synon opozita në këtë qark, por u shpreh se entuziazmi i njerëzve për ndryshim është shumë i madh.

Sipas tij, në këto zgjedhje është tentuar që lista e kandidatëve të ketë një profil lokal për të krijuar lidhjen mes zgjedhësit me të zgjedhurin.

“Objektivi i saktë i fushatës jo vetëm në Fier është ajo që ka të bëjë me angazhimin e të gjithë qytetarëve. Krahasuar me 2017 dhe me 2015 është një ndryshim dramatik. Qytetarët kanë ndjerë dhimbjen që ka shkaktuar ky regjim dhe kanë hequr të gjithë skepticizmit dhe i janë bashkuar ofertës tonë. Shoh një etje të qytetarisë për t’i dhënë fund këtij regjimi.

Është me dashje një lloj zgjedhje lokaliste e listës së kandidatëve. Besoj se sistemi e lidh kandidatin me elektoratin. Një nga preferencat tona si PD ishte sistemi mazhoritar, ai e lidh drejtpërdrejt deputetin me publikun. Zgjedhja e bërë nga ne është e tillë të ketë figura me profil lokal që do të krijojnë lidhjen e zgjedhësit me të zgjedhurin”, tha Alibeaj.