KQZ miraton listat e plota, skualifikohen dy subjekte zgjedhore

KRONIKE KQZ NDALESAT frame 54 1100x620 1 1100x620

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) miraton listat e kandidatëve për deputet për subjektet garuese për zgjedhjet parlamentare.

Nga 13 subjekte të regjistruara, fillimisht dy u skualifikuan, pasi nuk kishin firmat mbështetëse për depozitimin e listave. Të skualifikuar janë koalicioni Aleanca dhe Partia Aleanca Kombëtare.

Pas skualifikimit, në garë për zgjedhjet parlamentare janë 11 subjekte zgjedhore dhe 5 kandidatë të pavarur.

Tre kandidatë janë të Lëvizjes Vetëvendosje Shqipëri, ku Kreshnik Merxhani kandidon në Qarkun Gjirokastër, Iliaz Shehu në Lezhë dhe Boiken Abazi në Tiranë.

KQZ konfirmoi kandidatin e pavarur në Shkodër, Pal Shkambi, ish-anëtar zëvendësues i KPK-së dhe Elton Debreshin si kandidat të pavarur në Qarkun Dibër.