Muzeu Kombëtar i Fotografisë, gati dosja e ‘‘Marubit’’ për të shkuar në UNESCO

Prej gati 2 vitesh, studiues e ekspertë po bëjnë gati një dosje për të kërkuar që muzeu kombëtar i fotografisë “Marubi” të jetë pjesë e trashëgimisë në UNESCO. Dosja është finalizuar dhe këtë e thotë ministrja Margariti nga Shkodra, nga vizita në muzeun kombëtar të fotografisë.

 “Kjo është një punë kolosale që ka marrë 2 vjet dhe kalon disa faza rishikimesh, por kemi përmbyllur të gjithë praktiken e hartimit, dhe besoj se kemi bërë një punë të mirë”, deklaroi ministrja.  

Vetëm drejtuesi i këtij institucioni, Luçian Bedeni është treguar shpresëplotë për kualifikimin e dosjes dhe mbërritjen e një përgjigjeje pozitive nga UNESCO.

Xhubleta shqiptare është një tjetër dosje që ashtu sikurse edhe pasuria e Marubit do të vlerësohet nga UNESCO si pjesë e trashëgimisë botërore.

  • LAJMI I FUNDIT | Po mbahet mbledhja e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike
  • LAJMI I FUNDIT | Basha: Aspiratën për ndryshim e mishëron sot vetëm PD, do vazhdojmë të luftojmë
  • LAJMI I FUNDIT | Nishani: Masakra elektorale e vërtetë, por ka qenë edhe dështim i joni
  • LAJMI I FUNDIT | Nishani: Baza e dëshpëruar, dështuam të realizonim ndryshimin
  • LAJMI I FUNDIT | Nishani: Zoti Basha, jep dorëheqje nga drejtimi i Partisë përpara zgjedhjeve