Ecuri pozitive në SHBA, injektohen 121 milionë doza të vaksinave

vaksina 6 1100x620

Më shumë se 121 milionë doza të vaksinave antiCovid-19 janë administruar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Konfirmimi vjen nga të dhënat e publikuara nga Qendra për Parandalimin dhe Kontrollimin e Sëmundjeve.

Shifra përbën 77% të mbi 156 milionë dozave të shpërndara në shtetet amerikane. Personeli shëndetësor ka injektuar rreth 2,4 milionë doza në ditë gjatë javës së fundit.

Qendra për Parandalimin dhe Kontrollimin e Sëmundjeve thotë se rreth çereku i popullatës, 79 milionë persona, kanë marrë të paktën një dozë të vaksinave që luftojnë koronavirusit. Ndërsa 43 milionë janë imunizuar totalisht.