Kallëzoi KPK pasi e shkarkoi nga detyra, Prokuroria e Posaçme nis verifikimin

U kallëzua nga Aleanca për Teatrin SPAK do të hetojë veprimet e gjyqtarit 1100x620

Prokuroria e Posaçme SPAK ka nisur verifikimin e kallëzimit të ish drejtueses së Prokurorisë së Kukësit, Rita Gjati ndaj anëtarëve të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit.

Prokurorja Gjati, e shkarkuar nga vettingu, pretendon se 3 anëtarët e KPK, Genta Bungo, Alma Faskaj dhe Lulzim Hamitaj kanë shpërdoruar detyrën, pasi gjatë procesit të hetimit administrativ, nuk i kanë pranuar prova të paraqitura prej saj.

Në përfundim të verifikimit  SPAK do të vlerësojë nëse në veprimet e anëtarëvë të KPK ka ose jo elementë të veprës penale.

  • LAJMI I FUNDIT | PD drejt 13 qershorit - Absolut 4
  • LAJMI I FUNDIT | Të ftuar: Çlirim Gjata, Genti Malko, Lutfi Dervishi, Ilir Kalemaj
  • LAJMI I FUNDIT | PD drejt 13 qershorit - Absolut 4