Pas presidencës, Trump është “mallkimi” më i keq për bizneset e tij

trump 2 1100x620

Posti i presidentit i ka kushtuar shumë Donald Trump. Regjistrimet e Komisionit Federal të Zgjedhjeve tregojnë se Trump drejtoi miliona dollarë për të paguar organizatat për shpenzimet e lidhura me dy fushatat e tij në vitin 2016 dhe 2020. Vlera e tij neto ka rënë poshtë 700 milionë dollarëve që kur ai u bë president, sipas një raporti të Bloomberg News.

Sipas Bloomberg, të ardhurat janë ulur në çdo cep të perandorisë Trump dhe shumica e pasurive të tij kanë humbur vlerën. Edhe flota e tij e avionëve është zvogëluar në vlerë nga shtatë me vlerë të paktën 59 milionë dollarë në 2015 në pesë me vlerë të paktën 6.5 milionë dollarë në 2020.

Pasuria e Trump, sipas Bloomberg, është shkatërruar gjithashtu nga pandemia e Covid-19. Ndërkaq, sulmi vdekjeprurës i 6 janarit në Capitol të SHBA, gjithashtu i ka kushtuar markës Trump pasi shumë kompani kanë anuluar kontratat fitimprurëse me entitetet Trump.

CNN raportoi se Boeing 757 i Trump, i stampuar me emrin e tij, është ulur në Nju-Jork, në veri të Manhatanit, dhe ka nevojë për riparime potencialisht shumë të kushtueshme. Ndërkohë, zëdhënësi politik i Trump Jason Miller thotë se ish-presidenti do të ketë platformën e tij të mediave sociale. Kjo do t’i jepte Trump, i cili u pezullua përgjithmonë nga Twitter dhe Facebook pas sulmit të 6 janarit në Kapitol nga mbështetësit e tij, qasje në ndjekësit që regjistrohen dhe me sa duket një mënyrë për të gjeneruar të ardhura.

Matja e pasurisë së Trump ka qenë gjithmonë një gjë e ndërlikuar. Fshehur brenda një labirinti të ndërmarrjeve private, pasuritë dhe detyrimet e tij nuk raportohen publikisht të plota, megjithatë diçka është e sigurt, nëse emri Trump ishte dikur “aseti” më me vlerë i organizatës së tij të biznesit, tani mund të jetë “mallkimi” më i keq i saj.