Qeveria shqiptare arrin marrëveshjen për vaksinën kineze

vaksina kineze sinovac 1100x620

Qeveria shqiptare ka arritur marrëveshjen për vaksinën kineze Coronavac, e krijuar nga kompania Sinovac.

Blerja e vaksinave nuk është bërë në mënyrë të drejtëpërdrejtë me Republikën Popullore të Kinës, por nëpërmjet distributorit turk “Keymen Ilaç Sanayi ve ticaret”.

Kjo kontratë është hartuar në të njëjtën mënyrë si me vaksinat nga kompania Pfizer, pasi është saknsionuar ruajta e sekretetit tregtar, pa bërë publike të dhëna mbi sasinë dhe çmimin me të cilin është blerë.