Çmenduria në internet, paguhen 500 mijë dollarë për një shtëpi virtuale

Pasi kanë kaluar kaq shumë kohë në shtëpi gjatë vitit të fundit, shumë njerëz dëshirojnë një ndryshim në mjedisin e tyre. Por nëse një lyerje ose disa rinovime krijuese nuk arrijnë të bëjnë ndryshimin, tani ekziston një alternativë më interesante sikurse është shtëpia digjitale.

Mars House, shtëpia e parë digjitale në botë NFT, është shitur kohët e fundit për më shumë se 500 000 dollarë.

Një NFT është një pasuri digjitale unike e cila në mënyrë efektive verifikon vërtetësinë dhe pronësinë. Ajo është e koduar me nënshkrimin e artistit në bllok, një libër digjital i përdorur në kriptovaluta siç është bitcoin.

Pronari i ri pagoi artisten digjitale Krista Kim me 288 Ether, një kriptomonedhë që është e barabartë me 514 557.79 dollarë, për pronën virtuale. Në këmbim, blerësi do të marrë skedarë 3D për t’i ngarkuar në “Metaverse” të tij ose të saj.

Metaverse është një shtrirje virtuale e botës sonë, tha Kim për CNN të martën, ku parcelat e tokës virtuale blihen dhe tregtohen, dhe ndërtohen shtëpi digjitale dhe biznes.

Ekziston një treg për asete digjitale të tilla si aksesorët e modës ose pronat dhe përdoruesit mund të jetojnë dhe bashkëveprojnë në një Metaverse përmes asetit të tyre digjital.

Kim tha se koncepti pas shtëpisë ishte frymëzuar nga të qenit i mbyllur gjatë pandemisë.