Itali, shifrat në ulje, por në Lombardi kalohen 30 mijë viktimat nga fillimi i pandemisë

itali covid 1 1100x620

Ditën e sotme bilanci italian tregon një trend në rritje të rasteve, me 21267 raste, ndërkohë që dje ishin 18765. Në ulje viktimat, 460 sot nga 551 të 24 orë më parë.

Lajme të mira vijnë edhe nga repartet infektive të vendit, ku është ulur ndjeshëm edhe numri i personave që gjenden janë shtruar në spital.

Lombardia mbetet rajoni më i goditur me 4282 raste, e ndjekur nga Kampania, Veneto dhe Piemonte. Lombardia me bilancin e sotëm kalon pragun e 30 mijë viktimave nga fillimi i pandemisë, në shkurtin e vitit të kaluar.