Alarm për bombë në Holandë, evakuohet parlamenti në Hagë

hage 1100x620

Shumica e zyrave të parlamentit holandez në Hagë u evakuuan pas një alarmi për bombë. Lajmi raportohet nga mediat ndërkombëtare, të cilat citojnë policinë vendase.

Sheshi para ndërtesës së parlamentit ishte gjithashtu i mbyllur, ndërkohë që alarmi u dha në orën 17.30.

Po kështu po evakuohet edhe kompleksi parlamentar “Binnenhof”.

“Ne po hetojmë pas një kërcënimi me bombë,” shkroi një zëdhënës i policisë në mediat sociale. Oficerët e policisë dhe oficerët nga Marechaussee, një degë e forcave të armatosura që ndihmojnë në sigurimin e Parlamentit, ishin të përfshirë në operacion.

Sheshi i famshëm i Het Plein, në lindje të kompleksit, është mbyllur.