Denoncimet e parregullsive, Krasniqi: Shkelje gjatë fushatës ka çdo ditë, duhet dënuar dikush

Në “Absolut 4” u diskutua dhe thirrja e ambasadorëve të SHBA e BE dhe Komisionerit Zgjedhor drejtuar ndaj qytetarëve për të denoncuar parregullsitë gjatë fushatës dhe ditës së zgjedhjeve.

Sipas analistit Afrim Krasniqi, denoncime për këto çështje ka pasur përherë, por nuk ka pasur një reagim nga autoritetet përkatëse për të dënuar autorë. Krasniqi deklaroi se edhe në gjatë kësaj fushatë ka çdo ditë shkelje.

“Ne e ftojmë publikun që të bëjmë denoncime dhe të gjithë bëjnë denoncime, pa fund bëjnë denoncime. Edhe ne kemi provuar të bëjmë denoncime dhe kur pamë që të gjithë denoncimet u rrëzuan dhe nuk pati asnjë zyrtar që u përgjigj përpara ligjit, kjo është dekuarajuese.

A ka shkelje gjatë fushatës? Çdo ditë ka qindra shkelje. Në çdo ditë shohim fushatën e kandidatëve dhe burimet zyrtare janë që prej orës 08:00 të mëngjesit. Ju shikoni titullarin kryesor të qeverisë, e nis gjithë ditën me aktivitete partiake, nuk ka asnjë aktivitet shtetëror. Kemi zyrtarë të niveleve të larta që nuk kanë dhënë dorëheqjen nga postet e enteve publike. Le të shohim një vendim që dënohet dikush dhe më pas të kërkojmë nga qytetarët të reagojnë”, deklaroi Afrim Krasniqi.