Debat në konferencën e Challandes, Bajram Shala detyron gazetarin spanjoll të përmend Kosovën

chalandes 1100x620

Kosova do të luajë mbrëmjen e së mërkurës ndaj Spanjës, një sfidë tejet e vështirë për dardanët, e cila duket se ka “nisur” që në konferencën për shtyp të trajnerit Challandes rreth 24 orë para takimit.

Debati ka ndodhur mes gazetarit të As, Ruben Ares, dhe menaxheri i përfaqësueses së Kosovës, Bajram Shala, i cili insiston ndaj gazetarit që të përmend Kosovën teksa i bën pyetje trajnerit Bernard Challandes.

“Nuk e di si e shikoni Spanjës pas këtyre dy ndeshjeve. A mendoni se Luis Enrique do të bëjë shumë ndryshime kundër Kosovës?”, ishte pyetja e gazetarit spanjoll. Menaxheri i përfaqësueses së Kosovës, Bajram Shala, i cili ishte krah teknikut zviceran, iu drejtua gazetarit më pas me “Pyetja i drejtohet kujt” dhe merr përgjigjen “trajnerit”.

Shala vijoi edhe më tej: “Trajneri i kujt… Sepse ne nuk e kemi parë emrin e përfaqësueses tonë në median tuaj. Duhet të jetë e qartë se ndaj kujt trajneri është pyetja, nuk e kemi parë emrin e Kosovës në gazetën tuaj”. “Trajnerit të Kosovës”, tha Ruben Ares, i cili mori edhe përgjigjen “Tani ai do të përgjigjet”. Challandes më pas u shpreh: “Unë nuk flas për trajnerin e Spanjës, pasi është shumë i famshëm dhe mund të vendosë qartësisht. I kam parë në ndeshjet me Gjeorgjinë dhe Greqisë dhe nuk ka marrë rezultate të mëdha”.