Mbi 128 mln të infektuar dhe mbi 2.8 mln viktima në të gjithë botën që nga fillimi i pandemisë

Italia covid 1100x620

Numri i infeksioneve Covid-19 të raportuara në të gjithë botën që nga fillimi i pandemisë ka tejkaluar 128 milionë. Sipas të dhënave nga Universiteti Amerikan i Johns Hopkins numri i viktimave ka arritur në 2.8 milionë, ndërsa numri i të shëruarve në 72.6 milionë.

Vendi më i prekur në terma absolutë nga koronavirusi i ri mbeten Shtetet e Bashkuara të Amerikës, me 30.3 milionë raste dhe 551 000 vdekje nga 328 milionë banorë.

Pasojnë Brazili me 12.5 milionë raste dhe 313 mijë viktima, India ka 12 milionë të infektuar dhe 162 mijë viktima dhe Meksika me 2.2 milionë të prekur dhe 201 mijë viktima.