1.1 milion persona raportojnë se kanë Covid të gjatë në Mbretërinë e Bashkuar

covid mb 1 1100x620

Rreth 1.1 milion persona në Mbretërinë e Bashkuar kanë raportuar se kanë COVID të gjatë. Të dhënat nga Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS) përcaktuan gjendjen, duke vlerësuar simptomat që zgjatën më shumë se katër javë. Sipas tyre këta persona u vetëraportuan, në vend që të diagnostikoheshin klinikisht.

Nga 1.1 milion, 674 000 njerëz mendohej se kishin simptoma që ndikonin në jetën e tyre të përditshme, kurse  196,000 vlerësohej se kishin aftësi të kufizuar shumë për të ndërmarrë detyra të përditshme.

Shifrat u raportuan gjatë një periudhe katër-javore deri në 6 Mars.

Shkalla e prevalencës së COVID-it të vetë-raportuar të gjatë ishte më e larta tek njerëzit e moshës 35 deri 69 vjeç, kryesisht femrat, që jetojnë në zonat më të privuara, ato që punojnë në kujdesin shëndetësor ose social dhe ato me një gjendje shëndetësore para-ekzistuese, kufizuese të aktivitetit, vëren ONS.

Megjithatë nuk është e mundur të thuhet nëse këto simptoma janë për shkak të ndryshimeve në rrezikun e infeksionit të koronavirusit, ose ndjeshmërisë ndaj përjetimit të COVID të gjatë pas infeksionit.

  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, Sfidat për zgjedhje të lira!
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar Komisioneri Shtetëror i Zgjedhjeve, Ilirjan Celibashi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, i ftuar ministri i Turizmit dhe Mjedisit, Blendi Klosi
  • LAJMI I FUNDIT | “Absolut 4”, të ftuar dhe analistët Edlira Gjoni dhe Mentor Kikia
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi shpjegon në “Absolut 4” mënyrën si duhet të votojmë në zgjedhje
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Procesi ishte shumë kritik
  • LAJMI I FUNDIT | Celibashi: Nuk donim të vinim në diskutim kredibilitetin e këtij procesi
  • LAJMI I FUNDIT | Dështimi për votën e emigrantëve, Celibashi: Njëra nga palët nuk do ta pranonte
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Synojmë të marrim 5 mandate në qarkun e Beratit
  • LAJMI I FUNDIT | Blendi Klosi: Rikthimi i votës së majtë garanton mandatin e 5 në Berat