Balluku: Rruga e Arbrit është një arritje, por ka vetëm një problem. PPP-të nuk janë shpikur nga PS

Ministrja e Infrastrukturës dhe Energjisë, Belinda Balluku, e ftuar në Absolut 4, ndër të tjera foli edhe për rrugën e Arbrit për të cilën theksoi se do të punohet edhe 18 muajt e ardhshëm. Ministrja u shpreh se i vetmi problem në punime është vetëm tuneli i Murrizit.

“Rruga e arbrit ka edhe 18 muaj për punime, por ka ecur shumë shpejt krahasuar me parashikimet, i vetmi problem është tuneli i Murrizit, pasi është hasur në ujë. Pjesa tjetër është e aksesueshme edhe pse nuk është e hapur zyrtarisht. Rruga e Arbrit, por edhe shumë të tjera janë në proces. Rruga e Arbrit është një arritje”.

Teksa foli për PPP-të, ministrja theksoi se nuk janë shpikur nga PS, POR PD ka qenë nismëtarja e koncesioneve.

“Unë po i referohem koncesionit të kolaudimit, e cila është dhënë nga PD, ndërsa ne tani ja kaluar shtetit. Ka qenë e njëjta filozofi dhe në atë kohë. Sa i përket edhe portit të Durrësit, është dhënë një koncesion gjatë fushatës para zgjedhjeve të vitit 2013 dhe është firmosur gjatë kohës së tranzicionit. Koncesionet nuk i ka shpikur PS dhe nuk janë fjalë të ndaluara, por veprime ligjore që ndodhin në çdo vend. Unë e kuptoj propagandën e çdo lloj politikani”, u shpreh ministrja.

Ndërkohë, sa i përket raportit të fundit të Transparency International, Balluku u shpreh se ligjet me pororsi janë votuar me shumicë votash. “Nuk janë votuar as nga unë, as nga kryeministri”, tha ajo.