Krasniqi: E gjithë fushata e PD po shkon te një person, nuk shohim konceptin e ekipit

Analisti Afrim Krasniqi komentoi në “Absolut 4” dy pikat e dobëta të fushatës elektorale të Partisë Demokratike.

Sipas Krasniqit, opozitës i mungon një program i shkruar dhe është krijuar përshtypja se po luftohet për një kandidaturë për kryeministër dhe e gjithë fushata shkon te një person.

“Ne jemi ende në mesin e fushatës elektorale dhe duhet të presim sesi do të vijojë periudha e ngelur. Por ajo që mund të konstatojmë është se në tëresi fushata e opozitës nuk është fushatë negative. Është fushatë e përqendruar më shumë të votuesit e pavendosur që janë kontigjenti kryesor vendimmarrës në qëllimin e saj dhe nga ana tjetër është një lloj opozite që ka tentuar të promovojë figura të reja, pavarsisht moshës në përpjekje për të fituar kredenciale.

Ajo çfarë i mungon opozitës është fakti se së pari nuk kemi një program të shkruar. Kjo nuk e ka dëmtuar tërësisht fushatën por e ka përqëndruar tek replikat. Së dyti, përshtypja e përgjithshme është se opozita po lufton për një kandidaturë për kryeministër dhe e gjithë fushata shkon te një person. Opozitat sa herë pretendojnë rotacion, mundohen të japin përshtypjen se janë ekip. Konceptin e ekipit ne nuk e shohim ende. Ne shohim vetëm një figurë që lëviz dhe nuk shohim figura të dyta të cilat vijnë edhe në hierarkinë partiake dhe duhej të kishin një rol.

Elementi tjetër është se kemi dy linja deklaratash. Linja e parë është ajo zyrtare, e cila është normale dhe kemi një linjë që vjen nga numri 5 ose 6 i listës dhe individë të tjerë që kanë një metodë tjetër.

Shpesh herë lajmet e pjesës së dytë janë headline në media dhe shpeshherë nuk kanë të njëjtin sinkron me qëndrimet zyrtare, çfarë tëhreq vëmendjen nga fushata elektorale dhe e bën lehtësisht të atakueshme opozitën.

Nëse ka gjë konservative në PD është mënyra si bëhet fushata elektorale. Tradicionalisht PD e ka mbështetur foton e vet te mitingu,te masiviteti, te takimet në bazë. Këto zgjedhje kërkojnë marrëdhënie publike, komunikim virtal, imazh, mesazh të shkurtër, një kontakt të largët me qytetarin. E majtja ka qenë gjithnjë më e përparuaar në këtë drejtim. Le të kujtojmë ERTV.

Opozita është e kushtëzuar, gjithsesi detyra e opozitës është që në kushtet e reja të ndërtojë një strategji që i shkon kushteve të reja.

Qytetarët kur duan të votojnë kundër një politikani arrogant, i cili ka monopolizuar pushtetet, nukjanë të gatshëm ta çojnë votën te një politikan. Qytetarët kërkojnë ndryshimin e sistemit. Sistemi ndryshohet me ekip. Nëse fokusohet te individi, kostot elektorale do jenë më të mëdha.”, u shpreh Krasniqi.