Sa lodhje për një vakt! Luani gërmon 7 orë me radhë për të nxjerrë derrin e egër nga strofulla

Një luan i vendosur për të ngrënë patjetër një derr të egër që ishte fshehur në strofull, kaloi 7 orë duke gërmuar, derisa e nxori prenë e tij.

Fotot tregojnë luanin e përlyer me baltë nga gërmimi. Grabitqari arriti ta nxjerrë derrin e egër nga vendi ku fshihej dhe e hëngri për 5 minuta.

Derrat e egër vjedhin strofullat e kafshëve më të vogla, në vend që t’i gërmojnë vetë. Ato i përdorin zakonisht këto strofulla për të fjetur të qetë natën, si dhe për të futur aty të vegjëlit, të cilët janë pre e grabitqarëve.