Fituesi i lojërave olimpike dhe vëllai i tij shpallen fajtorë për përfshirjen në trafikun e 500 kg kokainë

australian 1100x620

Sportisti i lojërave olimpike të kajakut, australiani Nathan Baggaley dhe vëllai i tij Dru janë shpallur fajtorë për kontrabandimin e qindra kilogramë kokainëve me vlerë më shumë se 150 milionë dollarë në vitin 2018. Lajmi raportohet nga CNN, i cili shton se Nathan Baggaley dhe vëllai i tij ishin deklaruar të pafajshëm. Por një juri e Brisbane i gjeti të dy vëllezërit fajtorë pas një gjykimi dy-javor.

Dru Baggaley u arrestua në verën e vitit 2018 së bashku me një tjetër, ndërsa autoritetet sekuestruan më shumë se 500 kilogramë kokainë.

Një njoftim për shtyp nga Policia Federale Australiane vë në dukje se burrat u përpoqën të shmangnin zbatimin e ligjit dhe pamjet i tregonin ata duke hedhur çanta në bord.

Nathan Baggaley, i cili nuk ishte në bordin e anijes në kohën e arrestimeve, bleu anijen dhe drejtoi instalimin e teknologjisë së navigimit.

Dokumentet e gjykatës detajojnë provat e prokurorisë që lidhin Nathan Baggaley me çështjen, duke vënë në dukje se gjurma e gishtit të tij u gjet në një copë shirit të përdorur për të mbuluar targën e regjistrimit të anijes.

Ai gjithashtu u përpoq të kontaktojë vëllanë e tij Dru, ndërsa ai ishte në det. Anija kishte takuar një anije më të madhe të huaj në brigjet e Uellsit të Ri Jugor dhe më pas u përgjua, sipas çështjes së prokurorisë siç përshkruhet në dokumentet e gjykatës.

Vëllezërit janë dënuar dhe kanë shërbyer me kohë në lidhje me akuzat për drogë në të kaluarën, sipas dokumenteve të gjykatës dhe raporteve të medias lokale.

Ata tani do të qëndrojnë në paraburgim deri në dënimin dhe ndoshta do të përballen me burgim të përjetshëm.

Nathan Baggaley ka fituar dy medalje argjendi në Lojërat Verore 2004 në Athinë.