Mesazhi i Papës për Pashkën: Në këto kohë të errëta pandemie nuk duhet të humbim shpresën

Untitled collage 2021 04 03T220718.040 1100x620

Papa Françesku mbajti mbrëmjen e së shtunës meshën e shenjtë të Pashkës, e dyta që zhvillohet ndryshe për shkak të masave të vendosura për të parandaluar përhapjen e koronavirusit.

“Është gjithmonë e mundur të fillojmë nga e para sepse ekziston gjithmonë një jetë e re që Zoti është i aftë të rifillojë tek ne përtej të gjitha dështimeve tona. Edhe nga rrënojat e zemrës sonë, Zoti mund të ndërtojë një vepër arti”.

Kështu u shpreh Papa Françesku në mesazhin e tij dedikuar besimtarëve në Vigjiljen e Pashkëve në bazilikën e Shën Pjetrit.

” Dhe në këto muaj të errët të pandemisë dëgjojmë Zotin e ngjallur që na fton të fillojmë përsëri, për të kurrë mos e humb shpresën tonë “, shtoi Ati i Shenjtë.