Greqia nuk heq dorë nga dëmshpërblimi për pasojat e Luftës së Dytë Botërore

MB GREQIA frame 201 1100x620

Një tjetër konflikt po lind brenda kufijve të Europës dhe është ai mes Greqisë dhe Gjermanisë.

Kjo pasi qeveria helene përsëriti kërkesën për negociata mbi dëmshpërblimin e dëmit të shkaktuar nga Gjermania në Luftën e Dytë Botërore.

“Çështja nuk mbyllet deri kur kërkesat tona të plotësohen”, tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme për mediat.

Qeveria konservatore e kryeministrit Kyriakos Mitsotakis mesa duket nuk do të heqë dorë nga kërkesat e saj që zunë fill që në kohën kur ishte në opozitë dhe qeveria e mëparshme i paguante Gjermanisë borxhin e marrë ndaj bllokut.